Jurmala

Den lilla kurorten Jurmala ligger ca 20 minuter iväg med bil eller tåg utanför huvudstaden Riga. Det är en kurort med gamla anor, där tsar Nikolai II redan är 1938 lät uppföra ett badhus med mineralvatten. Framförallt är Jurmala känt för sina exklusiva spa, som lockar besökare såväl från Ryssland som från de nordiska länderna. Jurmala ståtar dessutom med en av den lettiska kustens få stränder. Mitt på stranden hittar du Baltic Beach Hotel, Jurmalas femstjärniga hotell. Hotellets utsida kan tyckas öststatstrist med sin gråa betongfasad, men inne i byggnaden möts du av vackra kristallkronor, guldemballerade väggar och parfymerade dofter. Här kan du få alla tänkbara spabehandlingar och priserna är dessutom väldigt rimliga för en svensk.

Till de mer exklusiva behandlingarna hör egyptisk massage, örtmassage på en uppvärmd marmorbänk och kroppsbehandling med exklusiv rysk kaviar. Efter den förnämliga behandlingen serveras du örtte och kan sedan njuta av utsikten över havet. Hotellet har dessutom en fantastisk relaxavdelning med flera pooler, vattenfall och fyra sorters bastu, som du kan hyra i två timmar för en ringa summa. Vill du ha champagne, kaviar och tända ljus så ordnar personalen det åt dig.

Hotel Jurmala Spa är en ganska nybyggd hotell– och spaanläggning. Hotellet erbjuder över 100 olika skönhets- och massagebehandlingar. Hotel Jurmala Spa anses allmänt vara mer trendigt än Baltic Beach Hotel och lockar därför lite yngre människor, däribland många svenskar. Hotellet har ett förnämligt läge med bara 100 meter ner till stranden.

I Jurmala kan du bara vara och njuta av den friska havsluften och det lägrande lugnet. Blir du hungrig så finns ett flertal utsökta restauranger att välja bland. Du kan känna den inbjudande röken från restaurangernas grillar när du tar en stilla promenerad på stranden. Jurmula är avkoppling när den är som skönast.

Stranden i Jurmala
Jurmala nära Riga