Utflykter runt om riga

Det finns en hel del trevliga utflykter med Riga som utgångspunkt. Det bästa sättet att ta sig till dessa är att hyra bil. Lärs mer här om Hyrbil i Riga.

Golf

Exempelvis så kan du ta en golfrunda på en av norra Europas finaste banor. Ozo Golf Club ligger endast 15 minuter från Riga. Namnet är tagit efter den lettiske NHL-spelaren Sandis Ozolinsh, som har varit med och satsat en hel del pengar i denna förnämliga golfanläggning. Du spelar i en mycket vacker och rofylld miljö som inramas av en liten idyllisk insjö. Ozo Golf Club har öppet mellan april–november.

Badorten Jurmala

En trevlig utflykt är att ta en tur till bad- och kurorten Jurmala. Här finns några fina spaanläggningar, vackra gamla trähus och en fin sandstrand alldeles vid Rigabukten. I den lilla byn hittar du små trevliga presentbodar, mysiga caféer och högklassiga restauranger. Läs mer om här Jurmala här.

Siguld

Du kan även göra en skön dagsutflykt till den gamla staden Sigulda, cirka 50 kilometer nordost om Riga. Den lilla staden ligger mitt i Gaujas nationalpark, och räknas allmänt som en av de absolut vackraste städerna i Lettland. Här finner du bland annat 1200-tals slottet Turaida och sandstensgrottorna vid Gaujas flodbankar. Hela området kan upplevas med en bergslift, vilket ger en formidabel vy över orten och dess natursköna omgivningar.

Testa att skjuta AK -47

Många turister lockas även av att skjuta med AK -47 när de är i Riga. En anläggning för testskjutning ligger vid 31 Daugavgrisas iela. Skjutbanan är inhyst i ett gammalt atombomskyddsrum, vilket förstås ytterligare förstärker en redan häftig upplevelse. Du kan testa att skjuta med AK-47, pumphagel, Uzi (en israelisk kulsprutepistol) och Glock 47. Det finns även en liten butik där du kan handla batonger, knivar och fyrverkerier. Kolla in hemsidan Regros för mer information.