Uteliv Riga

Rigas nattliv har exploderat de senaste åren. Numera finns ett stort antal nattklubbar, diskotek och barer som passar de flesta smakinriktningar och plånböcker. Överallt i staden drycks den lettiska nationaldrycken balzam; en svart örtlikör som antingen drycks som den är eller mixas med andra drinkar . Riga är en stad med ett intensivt nattliv. Vi tipsar om några av de bästa ställena!

La Habana

La Habana ligger centralt vid Rigas stadshustorg. Den övre våningen består av en restaurang som serverar mexikansk mat. I källaren händer någonting helt annat. Från torsdag- lördag rymmer källaren ett av Rigas mer populära diskotek som spelas av duktiga, lokala DJ’s.

Pulkevedim Neviens Nerakasta

Pulkevedim Neviens Nerakasta har förmodligen Rigas roligaste namn, översatt till svenska betyder det ungefär ”ingen skriver till översten”. Nattklubben tillhör Rigas mer anrika och publiken är ung och trendmedveten. Gillar du att sitta med ett gäng kompisar och dricka öl och lyssna på alternativ musik så är det hit du ska bege dig. Vill du ha mer drag så kan du gå ner i källaren, som kallas för Bacardi Loungen, och här kan du dricka cocktail och dansa dig svettig till pulserande housemusik.

Skyline Bar

Skyline Bar en av Rigas mer hippa barer, som bjuder på en fantastisk utsikt över Rigabukten och staden. Du finner baren på 26:e våningen i Reval Hotel Latvija. Ta den dubbelglasade hissen upp och njut av en cocktail med ett Riga badande i neonljus omkring dig.

Voodoo

Voodoo En bra klubb för dig som gillar att dansa med flera olika dansgolv att välja bland. Atmosfären är glad och livlig och hit går både Riga-bor, turistande ryssar och västerlänningar.

Om du är mindre tilltalad av barer, ölhallar och nattklubbar så kan du istället besöka Lettlands nationalopera. Här finns ett digert program av opera och balett. Priserna är mycket modesta och bokas enkelt via e-mail. Internationella stjärnor besöker regelbundet operan så håll utkik efter din speciella favorit på opera.lv. Klassiska konserter ges även på Wagner Hall Clara Schumann, där många utländska storstjärnor har uppträtt genom åren.