Spa i Riga

Riga är en stad som är känd för sin spakultur. Redan på 1500-talet började folk vallfärda till staden för att ta del av dess hälsosamma brunnar och spaanläggningar. Traditionen håller i sig och många åker fortfarande till Riga för att koppla av och komma bort från vardagens stress. Om du känner för en helg i avkopplingens tecken, så kan det vara en lika god idé att åka till Riga, som att besöka någon av våra spaanläggningar i Sverige. De mycket låga priserna uppväger nämligen resekostnaderna.
Spa i Riga

 

Spa i Jurmala

Många av Rigas spa hittar du i den lilla kurorten Jurmala, en liten bit utanför staden. Andra ligger i centrala Riga. Det mest besökta spat i själva staden är SPA Centre som ligger i Gamla Stan. Hos dem finner du en atmosfär av trivsel, frid och lugnade musik. SPA Centre erbjuder många olika kroppsbehandlingar såsom massage, aromaterapi, heta stenar och choklad. Du kan även få pedikyr, manikyr och ansiktsrengöring. Det finns ett vattenland för romantiska och avkopplande stunder med en pool som är fylld av havsvatten, bastu, ångbad och mycket annat. Det finns också en bar med fullkomliga spriträttigheter. Du behöver inte sakna någonting på SPA Centre.

Spa i Jurmala

Ett annat trevligt spa är Taka Spa, också det beläget i Rigas äldre delar. Taka Spa ligger i en gammal lagerlokal, men låt inte det avskräcka dig. Lokalen är numera totalt renoverad och du möts av en vacker och inbjudande spa -miljö när du äntrar Takas portar. Det finns ett otal olika behandlingar att njuta av. Terapeuterna är speciellt duktiga zonterapi, så om du har någon ömmande knut så är det hit du ska bege dig. Taka Spa genomsyras av yrkeskunnande, hälsotänkande och ett utmärkt kundbemötande. Priserna är något högre än vad som generellt gäller, men om du vill besöka elegant och smakfullt spa så ska du definitivt ta en tur hit.

Många andra spa finns även i staden, ofta inhysta på hotell. Så håll utkik efter vad just ditt hotell erbjuder för avkopplingsmöjligheter!