Shopping i Riga

Riga är en fantastisk shoppingstad som bara ligger en timme bort med flyg. Affärerna ligger dessutom centralt placerade och du hittar de flesta inom gångavstånd från Rigas centrala delar. En bra början för en härlig shoppingtur i Riga är att besöka Centralmarknaden (Centraltirgus). Marknaden är en av Europas allra största och inryms i fem stora zeppelinhangarer från första världskriget. Centralmarknaden myllrar av människor, marknadsstånd och en uppsjö av olika varor. Du kan hitta billiga märkeskläder, all tänkbar mat och allehanda slags prylar.

Berga Bazars

Om du är ute efter märkesvaror så är Berga Bazars, Dzirnavu 84 ett bra val. Gatan ligger utanför Gamla Stan och är Rigas mest exklusiva modegata. Här finns otaliga butiker med mode, accessoarer och delikatesser. Här ligger även många mysiga caféer och trevliga restauranger.

Stockmann

Du får heller inte missa Stockmann, som är lite av Lettlands motsvarighet till NK. Priserna är dock avsevärt lägre. Hos Stockmann hittar du modekläder, kosmetika och en utmärkt supermarket som är fullproppad med härliga delikatesser.

Cenrs

Värd ett besök är även Centrs, Rigas största varuhus med en mängd butiker samlade under ett tak. Här kan du bland annat shoppa kläder, mat och souvenirer. Allt till låga priser. Avslutningsvis så måste vi även rekommendera Tine, en ytterst välsorterad butik där du hittar lettiskt hantverk av god kvalité. Köp med dig en varm ylletröja hem eller välj ut något vackert i keramik till minne av din resa till Riga!