Hyrbil i Riga

Att hyra bil i Riga kan vara ett trevlig alternativ om du vill se lite mer än bara Riga. Det finns flera trevliga utflykter att göra, men köra längs kusten och besöka bland annan Jurmala är någon vi rekommenderar.

Hyrbilstips för en billig och säker bilhyra

  • Boka innan avresa.
  • För lägsta möjliga pris rekommenderar vi rentalcars.com. Se sökmotor nedan.
  • Att boka via ett av uthyrningsföretag direkt leder oftast till betydligt högre priser och ofta utan försäkring.
  • Välj rätt storlek på bil vid bokningen, på plats kostar uppgraderingar betydligt mer.
  • Välj samtliga tillval som önskas vid bokning för att slippa problem och högra priser på plats..
  • Det är viktigt att bilen är försäkrad, boka därför via rekommenderad sida.

Vid bokning via rekommenderad sida nedan ingår de viktigaste försäkringarna, till lägst möjliga pris hos marknadens ledande hyrbilsföretag.

Allmänt om att hyra bil utanför Sverige

Att hyra bil utomlands är ofta en bra och billig lösning på att kunna ta sig runt på egen hand. Ett sätt att få uppleva lite mer av landet man besöker. Trafiken är ibland lite tuffare i vissa länder och därför är det bra om man har haft körkort i några år så att man känner sig trygg i sin egen körning. Vid upphämtning är det bra att kolla över bilen lite snabbt efter skador eftersom det ofta är en självrisk på skador (förutom i USA).

USA

USA är världsledande på att hyra ut bilar. Här sker det ofta i olika stationer och allt är väldigt effektivt. De populäraste områdena för hyrbil i USA är Florida, Kalifornien och Las Vegas. Även östra USA runt om New York är en trevlig plats för att ha en hyrbil. För fler tips om roadtrips i USA med mera se någon av våra USA-sidor.